Νύχια και Εγκυμοσύνη

Μπορώ να βάψω άφοβα τα νύχια μου στην εγκυμοσύνη;

Μπορώ να βάψω άφοβα τα νύχια μου ενώ είμαι έγκυος; Ένα απο τα πολύ συχνά ερωτήματα που έχουν οι περισσότερες εγκυούλες.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί, το βερνίκι δεν φαίνεται επηρεάζει το έμβρυο ούτε προκαλεί οποιαδήποτε επιπλοκή στην κύηση.

Ημιμόνιμο στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Κάνει το ημιμόνιμο μανικιούρ στην εγκυμοσύνη;

Σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι γιατροί θα σας επιτρέψουν να βάφετε τα νύχια σας στην εγκυμοσύνη. Παρόλα αυτά καλό θα είναι να αποφεύγεται το βάψιμο των νυχιών κατά το πρώτο τρίμηνο, όπου τα κύτταρα του μωρού σας αναπτύσσονται ραγδαία. Αυτό προτείνεται διότι κάποια μανό, μπορεί να περιέχουν διάφορα χημικά πρόσθετα, και υπάρχει πιθανότητα να απορροφηθούν από το δέρμα ή τα νύχια. Συνιστάται σε αυτή τη φάση να χρησιμοποιούνται βιολογικά βερνίκια που έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα χημικά πρόσθετα και τοξικά συστατικά.

Πολύ πιθανό είναι επίσης να σας συστήσει ο γιατρός σας να έχετε άβαφα νύχια κατά τον τελευταίο μήνα της κύησης αλλά και κατά τη διάρκεια του τοκετού, διότι απο τα νύχια φαίνεται η καλή οξυγόνωση της εγκύου.

Gel νύχια και εγκυμοσύνη

Το μανικιούρ με gel διαρκεί περισσότερο από τα παραδοσιακά μανικιούρ και απαιτεί πιο σκληρές χημικές ουσίες. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν μελέτες για τις επιδράσεις του μανικιούρ με gel στην εγκυμοσύνη. Ταυτόχρονα όμως, οι ειδικοί γνωρίζουν ότι το ασετόν που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση του βερνικιού gel και το MMA που χρησιμοποιείται για τη συγκόλληση των νυχιών με τζελ είναι γενικά επιβλαβή για την υγεία.

Τεχνητά νύχια και εγκυμοσύνη

Ίσως είναι καλύτερο να περιορίσετε ή να παραλείψετε το μανικιούρ με gel κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι περισσότερες έγκυες παρατηρούν ότι στην εγκυμοσύνη τα νύχια τους μεγαλώνουν πιο γρήγορα και είναι πιο δυνατά, επομένως μπορεί να μην χρειάζεστε καθόλου τεχνητά νύχια.

Ακρυλικό νύχια εγκυμοσύνη

Όπως και στο μανικιούρ με gel έτσι και στο ακρυλικό τα υλικά που χρησιμοποιούνται για να διατηρηθούν τα νύχια σας παραπάνω καιρό και να είναι πιο ανθεκτικά, περιέχουν πιο σκληρές χημικές ουσίες. Σίγουρα θα πρέπει να αποφεύγεται όπως και το gel κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, ενώ για το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης σας, αν αποφασίσετε να κάνετε gel ή ακρυλικό καλό είναι να το κάνετε με μέτρο και να αφήνετε περιόδους τα νύχια σας να αναπνέουν.

Φουρνάκι νυχιών εγκυμοσύνη

Δεν φαίνεται το φουρνάκι νυχιών να αποτελεί το πρόβλημα όσον αφορά το μανικιούρ με τεχνητά νύχια , gel ή ακρυλικό. Εν αντιθέση το πρόβλημα είμαι τα χημικά που μπορεί να απορροφηθούν και όχι το φουρνάκι ψησίματος.

Μανό για εγκυμοσύνη

Ποια βερνίκια στην εγκυμοσύνη θεωρούνται ασφαλή;

Υπάρχουν ειδικά μανό για εγκυμοσύνη. Όσα είναι τουλάχιστον 3-free. Τι σημαίνει αυτό; Δεν περιέχουν τοξικά συστατικά, όπως φορμαλδεΰδη, DBP (φθαλικός διβουτυλεστέρας), τολουόλιο. Στα φαρμακεία μπορείτε επίσης να βρείτε βερνίκια νυχιών χωρίς πολλά χημικά πρόσθετα.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Recent Stories