Ξένο γάλα το βράδυ

Η απόφαση να θηλάζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά να δίνετε ξένο γάλα το βράδυ  είναι μια κοινή επιλογή για πολλές μαμάδες. Αυτή η απόφαση επιτρέπει τόσο τη διατροφή του μωρού με φόρμουλα όσο και το θηλασμό εναλλακτικά. Το να συνδυάζετε το μπιμπερό τη νύχτα με τον θηλασμό την ημέρα μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση.

Το να είσαι γονιός είναι δύσκολο. Είναι εξουθενωτικό να ξυπνάς τη νύχτα (ξανά και ξανά) για να θηλάζεις ένα βρέφος. Χωρίς ξεκούραση, είναι πραγματικά δύσκολο για τους γονείς να δώσουν τα πάντα στα μωρά τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το να αφήνετε κάποιον άλλον να ταΐσει το μωρό με γάλα σημαίνει να λαμβάνετε λίγη βοήθεια και την απαραίτητη ξεκούραση, κάτι που οδηγεί σε μια πιο ξεκούραστη και πιο χαρούμενη μαμά.

  1. Κάνοντας μικτή διατροφή το βράδυ, έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια ανάσα και ίσως να ξεκουραστείτε μια ολόκληρη νύχτα, καθώς ένα άλλο μέλος της οικογένειας (συνήθως ο πατέρας) μπορεί να φροντίσει για το τάισμα στη μέση της νύχτας. Αυτό δίνει επίσης σε κάποιον άλλον την ευκαιρία να δεθεί και να οικοδομήσει μια σχέση με το μωρό σας.
  2. Αν και δεν υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση, ούτε φαίνεται να σχετίζεται, πολλοί γονείς πιστεύουν ότι η διατροφή με φόρμουλα θα βοηθήσει το μικρό τους να κοιμάται όλη τη νύχτα. Λόγω του τρόπου παρασκευής του γάλακτος, είναι πιο δύσκολο για τα μωρά να κάνουν πέψη τη φόρμουλα από οτι το μητρικό γάλα. Έτσι μερικοί πιστεύουν ότι μπορεί η φόρμουλα “κάθετα πιο βαριά” βοηθώντας το μωρό σας να κοιμηθεί για περισσότερη ώρα προτού ξανά πεινάσει. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα μωρά ξυπνούν τη νύχτα για διάφορους λόγους που δεν σχετίζονται μόνο με την πείνα.
  3. Ο θηλασμός ενός βρέφους μπορεί να είναι δύσκολος και ο θηλασμός πολλαπλών μωρών μπορεί να είναι εξαιρετικά πιο δύσκολο. Μερικές μαμάδες δυσκολεύονται (ειδικά στην αρχή) να θηλάσουν πλήρως δύο ή περισσότερα μωρά. Για να μην αναφέρουμε τον χρόνο και τα logistics που εμπλέκονται, τα οποία μπορεί να είναι αγχωτικά. Τα δίδυμα ή τρίδυμα είναι επίσης πιο πιθανό να είναι πρόωρα και χρειάζονται περισσότερες θερμίδες από τα μωρά που γεννιούνται τελειόμηνα επομένως μερικές φορές συνιστάται σε αυτά τα βρέφη να κάνουν και κάποια γεύματα με μικτή διατροφή.

Πως να δώσω μπιμπερό σε μωρό που θηλάζει

Επίσης άλλοι τρόποι να βοηθήσετε στην μετάβαση απο μητρικό σε ξένο γάλα :

  • Προσφέρετε το μπιμπερό όταν το μωρό σας είναι χαλαρό και χαρούμενο, παρά πολύ πεινασμένο.
  • Ζητήσετε από κάποιον άλλο να το ταϊσει με το μπιμπερό, διότι τα μωρά μυρίζουν το γάλα της μαμάς τους.
  • Δοκιμάστε να μαλακώσετε τη θηλή του μπιμπερό με ζεστό, βρασμένο νερό.
  • Κρατήστε το μωρό σας σε διαφορετική θέση από τη συνηθισμένη του θηλασμού. Μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας να συνηθίσει τον νέο τρόπο σίτισης.
  • Δοκιμάστε ένα διαφορετικό μπουκάλι ή θηλή, αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Recent Stories