Χάπι της επόμενης μέρας

Το χάπι της επόμενης μέρας είναι ένας τύπος επείγουσας αντισύλληψης. Η επείγουσα αντισύλληψη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του κινδύνου εγκυμοσύνης.

Παρά το γεγονός οτι ονομάζεται χάπι της επόμενης ημέρας, μπορεί να ληφθεί έως και 5 ημέρες μετά το σεξ χωρίς προστασία. Βέβαια είναι καλύτερο να το πάρετε μέσα σε 24 ώρες καθώς όσο νωρίτερα το πάρετε τόσο πιο αποτελεσματική αντισύλληψη έχει.

Χάπι της επόμενης μέρας πόσες φορές

Δεν υπάρχει κάποιο όριο στον αριθμό των φορών που μπορείτε να πάρετε το χάπι της επόμενης μέρας στη διάρκεια της ζωής σας.

Παρόλα αυτά, η επανειλημμένη χρήση χαπιών επείγουσας αντισύλληψης δεν συνιστάται ως τακτική μέθοδος αντισύλληψης. Δεν είναι τόσο αξιόπιστα ούτε τόσο καλό για τον οργανισμό σας όσο η χρήση μιας κανονικής μεθόδου αντισύλληψης, όπως πχ τα αντισυλληπτικά χάπια ή η τοποθέτηση σπιράλ. Επίσης, η επείγουσα αντισύλληψη λειτουργεί μόνο εάν ληφθεί πριν από την ωορρηξία.

Χάπι της επόμενης μέρας 2 φορές σε ένα μήνα

Το χάπι της επόμενης μέρας μπορεί να ληφθεί περισσότερες από μία φορές σε ένα μήνα. Εάν και δεν συνιστάται, αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε δύο φορές σε ένα μήνα , πρέπει να πάρετε τον ίδιο τύπο χαπιού κάθε φορά καθώς θα είναι λιγότερο αποτελεσματικό εάν πάρετε διαφορετικούς τύπους χαπιών την ίδια εβδομάδα.

Χάπι της επόμενης μέρας τιμή

Το κόστος του χαπιού της επόμενης ημέρας εξαρτάται από το φάρμακο που θα διαλέξουμε (norlevo, ellaone, elperil). Η τιμή του κυμαίνεται μεταξύ των 10-20 ευρώ.

Χάπι της επόμενης μέρας πόσο καθυστερεί τη περίοδο

Η περίοδός σας είναι πιθανό να έρθει στην ώρα σας ή λίγες μέρες νωρίτερα ή αργότερα. Μπορεί να καθυστερήσει έως και μια εβδομάδα και μερικές φορές ακόμη και αργότερα. Εάν η περίοδός σας καθυστερήσει περισσότερο από μία εβδομάδα, σας συνιστούμε να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης.

Χάπι της επόμενης μέρας φαρμακείο

Διατίθεται στα φαρμακεία και δεν απαιτείται συνταγή γιατρού.

Χάπι της επόμενης μέρας παρενέργειες

Οι παρενέργειες του χαπιού της επόμενης μέρας, που συνήθως διαρκούν μόνο λίγες ημέρες, και μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Ναυτία ή έμετος
  • Ζάλη
  • Κούραση
  • Πονοκέφαλο
  • Ευαισθησία στο στήθος
  • Αιμορραγία μεταξύ των περιόδων ή βαρύτερη εμμηνορροϊκή αιμορραγία
  • Πόνος στην κάτω κοιλιακή χώρα ή κράμπες

Χάπι της επόμενης μέρας και αίμα

Μπορεί να εμφανίσετε αιμορραγία ή κηλίδες αίματος αν έχετε πάρει το χάπι της επόμενης μέρας. Αυτό μπορεί να συμβεί αμέσως μετά τη λήψη των χαπιών ή περίπου την ώρα που περιμένετε την επόμενη περίοδο σας. Αυτή η αιμορραγία οφείλεται στο χάπι της επόμενης μέρας και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είστε έγκυος.

Χάπι της επόμενης μέρας και αλκοόλ

Μπορείτε να πιείτε ελεύθερα αφού πάρετε το χάπι της επόμενης μέρας. Το αλκοόλ δεν κάνει το χάπι λιγότερο αποτελεσματικό. Οι επιδράσεις μεταξύ του χαπιού της επόμενης ημέρας και του αλκοόλ είναι επίσης μικρές.

Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας και έμεινα έγκυος

Είναι δυνατό να μείνετε έγκυος μετά τη λήψη του χαπιού της επόμενης μέρας. Αν και το χάπι της επόμενης μέρας μειώνει την πιθανότητα να μείνετε έγκυος, δεν είναι πάντα αποτελεσματικό.

 

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Facebook

Recent Stories