Β χοριακή πότε να τη κάνω

Η β χοριακή είναι μια ορμόνη που παράγεται όταν είστε έγκυος και δημιουργείται από τον πλακούντα σας.

Όταν είστε έγκυος, η β χοριακή μπορεί να βρεθεί στα ούρα και στο αίμα σας. Οι εξετάσεις αίματος που μετρούν τα επίπεδα της β χοριακής σας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να ελέγξουν πόσο καλά εξελίσσεται η εγκυμοσύνη σας.

Β χοριακή πότε δείχνει

Η β χορική μπορεί να ανιχνευτεί στο αίμα σας 10-11 ημέρες μετά τη σύλληψη του εμβρύου ενώ στα ούρα χρειάζεται σας γύρω 12-14 ημέρες μετά τη σύλληψη. Το βασικό πλεονέκτημα της μέτρησης της β χοριακής στο αίμα είναι πως υπολογίζονται τα ακριβή επίπεδα της ορμόνης σε αντίθεση με το τεστ ούρων, όπως επίσης και το γεγονός οτι τα τεστ ούρων ανιχνεύουν την β χοριακή όταν οι μονάδες της είναι πάνω απο 20-50 mIU/mL. Συνεπώς μπορεί να κάνατε το τεστ νωρίτερα και τα επίπεδα της β χοριακής σας να μην έχουν ανέβει επαρκώς ώστε να ανιχνευτούν απο ένα τεστ εγκυμοσύνης. Αρνητικό τεστ εγκυμοσύνης αλλά έγκυος

Β χοριακή πότε είναι θετική

Οι τιμές της β χοριακής εξαρτάται απο το πόσων εβδομάδψν έγκυος είστε. Η β χοριακή θεωρείται θετική και δείχνει εγκυμοσύνη όταν οι τιμές της είναι πάνω απο 25 mIU/mL. Οποιαδήποτε τιμή μεταξύ των 5-25 mIU/mL θεωρείται γκρίζα ζώνη και χρειάζεται επανεξέταση ενώ κάτω των 5 mIU/mL θεωρείται αρνητική.

Β χοριακή κόστος

Το πόσο κοστίζει η β χοριακή εξαρτάται απο το εκάστοτε μικροβιολογικό ιατρείο. Το σύνηθες κόστος της κυμαίνεται μεταξύ 10-20 ευρώ.

Β χοριακή πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Εαν πάτε για την αιματολογική εξέταση της β χοριακής το πρωί μέχρι το απόγευμα θα έχετε τα αποτελέσματα τα χέρια σας. Τα αποτελέσματα της β χοριακής βγαίνουν σχετικά πολύ άμεσα. Εαν πραγματοποιήσετε την εξέταση απόγευμα, το πιθανότερο είναι να παραλάβετε τα αποτελέσματα την επόμενη ημέρα.

Προηγούμενο άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Facebook

Recent Stories