Εξωσωματική γονιμοποίηση : Όριο ηλικίας

Η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) είναι μία από τις πολλές διαθέσιμες τεχνικές για να βοηθήσει άτομα με προβλήματα γονιμότητας να αποκτήσουν μωρό. Κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης, ένα ωάριο ή παραπάνω ωάρια αφαιρόυνται από τις ωοθήκες της γυναίκας και γονιμοποιούνται με σπέρμα σε εργαστήριο. Το ή τα γονιμοποιημένα ωάριο, που πλέον ονομάζονται έμβρυα, στη συνέχεια επιστρέφουν στη μήτρα της γυναίκας για να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί.

Μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας τα ωάρια σας και το σπέρμα του συντρόφου σας ή ωάρια και σπέρμα από δότες.

Για να αυξηθούν οι πιθανότητες εγκυμοσύνης, οι περισσότεροι ειδικοί της εξωσωματικής γονιμοποίησης συνιστούν τη μεταφορά έως και τριών εμβρύων τη φορά. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να έχετε πολύδυμη εγκυμοσύνη.

Εξωσωματική γονιμοποίηση όριο ηλικίας:

Το ποσοστό επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης εξαρτάται από την ηλικία της γυναίκας που υποβάλλεται σε θεραπεία, καθώς και από την αιτία της υπογονιμότητας (αν είναι γνωστή). Οι νεότερες γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη. Οι κατευθυντήριες οδηγίες συνιστούν να γίνεται εξωσωματική γονιμοποίηση σε γυναίκες ηλικίας εώς 43 ετών, επειδή οι πιθανότητες μιας επιτυχημένης εγκυμοσύνης πιστεύεται ότι είναι πολύ χαμηλές.

Στην Ελλάδα η εξωσωματική γονιμοποίηση επιτρέπεται μέχρι την αναπαραγωγική ηλικία της γυναίκας, τα 54 έτη.

Ο αριθμός των γονιμοποιημένων ωαρίων που μεταφέρονται ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία της γυναίκας (μέχρι τρία έως 40 ετών, 4 για γυναίκες των 40), με υποχρεωτική διαδικασία πριν από τις θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης,να γίνονται εξετάσεις για HIV, ηπατίτιδα και σύφιλη.

Τέλος, συνιστάται οι γυναίκες κάτω των 43 ετών που προσπαθούν να μείνουν έγκυες μέσω τακτικού σεξ χωρίς προστασία για 2 χρόνια. Ή που έχουν κάνει 12 κύκλους τεχνητής γονιμοποίησης, με τουλάχιστον 6 από αυτούς τους κύκλους να χρησιμοποιούν τη μέθοδο της σπερματέγχυσης, να υποβληθούν σε διαδικασία εξωσωματικής.

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Recent Stories