Αποτρίχωση Εγκυμοσύνη

Αποτρίχωση Εγκυμοσύνη

Ενώ εσείς λατρεύετε να καμαρώνετε τη φουσκωμένη σας κοιλίτσα , οι αγαπημένες σας ορμόνες της εγκυμοσύνης που έχουν αυξήσει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα σας οδηγώντας σε πανέμορφες αλλαγές το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά σας.

Δυστυχώς, ταυτόχρονα οι ίδιες ορμόνες αυξάνουν την τριχοφυΐα σε ανεπιθύμητα σημεία όπως οι μασχάλες , η γραμμή του μπικίνι, η κοιλιά και τα χείλη.

Τα καλά νέα είναι οτι, όλα αυτά είναι προσωρινά και διαρκούν το πολύ και έξι μήνες μετά τον τοκετό.

Παρόλα αυτά σίγουρα θα αναρωτιέστε πόσο ασφαλές θεωρείται η αποτρίχωση στην εγκυμοσύνη.

Αποτρίχωση στην ευαίσθητη περιοχή στην εγκυμοσύνη

Εάν η αποτρίχωση είναι η μέθοδος αποτρίχωσης της επιλογής σας, τότε δεν έχετε παρά να συνεχίσετε κανονικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η αποτρίχωση μπικίνι στην εγκυμοσύνη , θεωρείται ασφαλείς. Οι ορμονικές αλλαγές και το επιπλέον αίμα που ρέει στο δέρμα σας (ειδικά στην ηβική σας περιοχή) μπορεί να σας κάνει πιο ευαίσθητους στον πόνο. Πράγμα που σημαίνει οτι μπορεί να πονέσετε λίγο περισσότερο από ό,τι συνήθως. Σημαντικό είναι όμως να γνωρίζετε πως ειδικά κατά το πρώτο τρίμηνο οποιοσδήποτε έντονος πόνος πρέπει να αποφεύγεται, διότι φαίνεται οτι μπορεί να συσχετιστεί με μια πιθανή αποβολή. Αν λοιπόν, αντιληφθείτε οτι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε την αποτρίχωση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σας στην ευαίσθητη περιοχή , θα πρέπει να σταματήσετε.

Είναι επίσης καλό να γνωρίζετε ότι πολλές έγκυες γυναίκες παρουσιάζουν υπερβολική τριχοφυΐα, ειδικά στην αρχή της εγκυμοσύνης. Η τριχοφυΐα είναι συνήθως πιο έντονη γύρω από το άνω χείλος, το πηγούνι, τα μάγουλα και γενικότερα.

Αποτρίχωση τύπου silk epil στην εγκυμοσύνη

Στην αποτρίχωση τύπου silk epil στην εγκυμοσύνη ισχύουν ακριβώς τα ίδια με την απλή αποτρίχωση με κερί, ενω φαίνεται οι γυναίκες που το χρησιμοποιούν να πονάνε περισσότερο στην διάρκεια της εγκυμοσύνης και να είναι πιο ευαίσθητες σε μια πιθανή θηλακίτιδα.

Αποτρίχωση στην κοιλία στην εγκυμοσύνη

Όπως και στην αποτρίχωση στην ευαίσθητη περιοχή, έτσι και η αποτρίχωση στην κοιλία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας , επιτρέπεται, απο τη στιγμή που είστε συνηθισμένες σε αυτή. Καλό θα ήταν να μην ξεκινήσετε να κάνετε αποτρίχωση στην διάρκεια της εγκυμοσύνης αν δεν το κάνατε απο πριν. Πριν απο κάθε αποτρίχωση καλό είναι να δοκιμάσετε σε ένα μικρό εύρος να δείτε πως διαχειρίζεστε τον πόνο ώστε σε περίπτωση έντονου πόνου να αποφύγετε την διαδικασία.

Αν κάνετε αποτρίχωση σε κάποιο κέντρο αισθητικής ενημερώστε στην αισθητικό σας ότι είστε έγκυος και να γνωρίζετε ότι μπορεί να επιλέξει να μην σας κάνει αποτρίχωση με κερί στο πρώτο τρίμηνο. Επίσης , να της πείτε να είναι όσο πιο προσεκτική γίνεται και προσπαθήσει να σας κάνει να πονέσετε όσο τον δυνατόν λιγότερο.

Προσέξτε επίσης το σαλόνι ομορφιάς να διαθέτει καθαρό εξοπλισμό και να μην επαναχρησιμοποιεί κερί, καθώς αυτό θα μπορούσε να σας βάλει σε κίνδυνο βακτηριακών λοιμώξεων.

Εάν κάνετε αποτρίχωση με κερί στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει πρώτα ένα patch test.

Μέλασμα εγκυμοσύνη και αποτρίχωση

Το μέλασμα, που ονομάζεται επίσης και ως μάσκα εγκυμοσύνης, είναι μια κοινή δερματική πάθηση που προκαλεί το σχηματισμό καφέ ή γκριζωπών κηλίδων στο πρόσωπο μιας εγκύου. Οι γυναίκες που έχουν μέλασμα θα να αποφεύγουν την αποτρίχωση με κερί σε αυτές τις περιοχές. Η αποτρίχωση με κερί μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και να επιδεινώσει το μέλασμα.

 

Πάντα να θυμάστε οτι ο γυναικολόγος σας μπορεί να σας συμβουλέψει για την πιο ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης. Μη διστάζετε να ρωτήσετε ακόμη και τέτοια θέμα το γιατρό σας. Μπορεί εσάς να σας φαίνονται κουτές ερωτήσεις, όμως εκείνος είναι πρόθυμος να απαντήσει σε αυτές, καθώς έτσι διαφυλάσσει τη δική σας υγεία και την υγεία του εμβρύου.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Facebook

Recent Stories