Λέιζερ Εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη και η γαλουχία αποτελούν σχετική αντένδειξη για τη χρήση λείζερ . Θα πρέπει πάντα πρωτού προβείτε σε κάποια διαδικασία με λείζερ να έχει σύμφωνη την άποψη του θεράποντος γυναικολόγου σας. Αν και το laser δεν έχει αποδειχθεί να εείναι επιβλαβές για το έμβρυο και νεογνό.

Οι ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν κατά την εγκυμοσύνη όμως κάνουν αρκετές φορές την αποτρίχωση αναποτελεσματική. Γι’αυτό προτιμούμε να γίνει έναρξη ή να συνεχίσουμε τις συνεδρίες αποτρίχωσης μετά την εγκυμοσύνη.

Απαγορεύεται το λέιζερ στην εγκυμοσύνη;

Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι η χρήση λέιζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών ή άλλων δυσμενών εκβάσεων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ερμηνεύσουμε αυτά τα ευρήματα προσεκτικά, καθώς οι μελέτες βασίζονται συχνά σε ζωικά μοντέλα ή σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων.

Λείζερ μπικίνι στην εγκυμοσύνη, λέιζερ στο πρόσωπο και εγκυμοσύνη.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν στοιχεία από την παγκόσμια βιβλιογραφία που να αποδεικνύουν ότι η αποτρίχωση με LASER είναι επικίνδυνη κατά τη διάρκεια της κύησης και πολλές γυναίκες συνεχίζουν το συνηθισμένο τους πρόγραμμα αποτρίχωσης. Καλό είναι ωστόσο να αποφευχθεί κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης για προληπτικούς λόγους. Επίσης απαραίτητη κρίνεται η συναίνεση του γυναικολόγου. Το ίδιο ισχύει για όλα τα μέρη του σώματος , λείζερ μπικίνι στην εγκυμοσύνη, λέιζερ στο πρόσωπο και εγκυμοσύνη.

Laser Αλεξανδρίτη εγκυμοσύνη

Η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη, η οποία χρησιμοποιεί μια συγκεντρωμένη δέσμη φωτός για να στοχεύει τους θύλακες των τριχών, έχει γίνει δημοφιλής επιλογή για πολλά άτομα που αναζητούν μακροχρόνια μείωση της τρίχας. Παρόλα αυτά θα πρέπει οι έγκυες γυναίκες πρωτού αποφασίσουν να κάνουν αποτρίχωση με λέιζερ στην εγκυμοσύνη, να εξετάσουν προσεκτικά τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με αυτή τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα , υπάρχει περιορισμένη έρευνα που επικεντρώνεται ειδικά στην ασφάλεια της αποτρίχωσης με λέιζερ Αλεξανδρίτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ενώ σε γενικές γραμμές η αποτρίχωση με λέιζερ γενικά θεωρείται μια αισθητική διαδικασία και συνήθως δεν συνιστάται για έγκυες γυναίκες λόγω της έλλειψης οριστικών στοιχείων σχετικά με την ασφάλειά της. Το κύριο μέλημα μιας γυναίκας κατά την εγκυμοσύνη θα πρέπει να είναι η πιθανή επίδραση που μπορεί να έχει το λέιζερ στο αναπτυσσόμενο έμβρυο.

Ακόμα και αν γνωρίζουμε οτι η ενέργεια του λέιζερ δεν διεισδύει βαθιά στο σώμα, εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα μεταφοράς θερμότητας ή άλλων άγνωστων επιπτώσεων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να βλάψουν το μωρό. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι οδηγίες ασφαλείας δίνουν προτεραιότητα στην ευημερία της μητέρας και του αγέννητου παιδιού της, γι’ αυτό συνιστάται προσοχή όταν εξετάζετε τυχόν αισθητικές επεμβάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Διοδικό λέιζερ και εγκυμοσύνη

Η χρήση διοδικού λέιζερ στην εγκυμοσύνη, δεν συνιστάται. Μάλιστα φαίνεται οτι οι ορμονικές αλλαγές κατά τη περίοδο της εγκυμοσύνης, μπορούν να επηρεάσουν και το αποτέλεσμα και την αποτελεσματικότητα της μεθόδου.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Facebook

Recent Stories