Εγκυμοσύνη και αεροπλάνο

Εγκυμοσύνη και αεροπλάνο

Γενικά, τα αεροπορικά ταξίδια πριν από τις 36 εβδομάδες εγκυμοσύνης θεωρούνται ασφαλή για τις εγκύους που δεν έχουν ή δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης.

Μέχρι το τέλος της 36ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης και αντίστοιχα έως και τέσσερις εβδομάδες πριν την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού, η εγκυμονούσα μητέρα μπορεί να ταξιδέψει ελεύθερα σε αεροπάνο χωρίς να απαιτείται πιστοποίηση γυναικολόγου ή ιατρού.

Σε γενικές γραμμές είναι ασφαλές να πετάτε με το αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο το μωράκι σας ούτε εσείς εάν έχετε μια καλή και υγιή εγκυμοσύνη.

Ο γιατρός σας μπορεί να σας προτείνει να μην πετάξετε εάν έχετε ορισμένες επιπλοκές που θα μπορούσαν να επιδεινωθούν λόγω του ταξιδιού σας ή που θα μπορούσαν να απαιτήσουν μια επείγουσα μαιευτική φροντίδα. Τέτοιες επιπλοκές και παραδείγματα περιλαμβάνουν: ιστορικό αποβολής ή κολπικής αιμορραγίας, σοβαρή αναιμία και υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτη που δεν ελέγχεται καλά. Επίσης εάν είχατε προεκλαμψία κατά τη διάρκεια προηγούμενης εγκυμοσύνης μπορεί να μην σας επιτρέψει ο γιατρός σας να πετάξετε. Το ίδιο ισχύει αν είστε έγκυος με δίδυμα και γενικότερα σε οτιδήποτε καθιστά μια εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου.

Εάν ο γιατρός σας λέει ότι είναι εντάξει να πετάξετε και τα σχέδιά σας είναι ευέλικτα, η καλύτερη στιγμή για να ταξιδέψετε αεροπορικώς είναι κατά το δεύτερο τρίμηνο. Οι κίνδυνοι των κοινών επειγόντων περιστατικών είναι χαμηλότεροι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Πρώτες εβδομάδες εγκυμοσύνη με αεροπλάνο

Σίγουρα ανησυείτε για τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης και αν κάνει να ταξιδέψετε με το αεροπλάνο. Είναι όμως απολύτως ασφαλές εφόσον δεν διατρέχεται κάποια πάθηση που να καθιστά την κύηση σας υψηλού κινδύνου. Παρόλα αυτά αν είστε αντιμέτωπες με τα δύσκολα συμπτώματα της εγκυμοσύνης όπως τη ναυτία και τον έμετο, μπορεί απλά να ταλαιπωρηθείτε παραπάνω.

Μπορώ να ταξιδέψω στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης;

Σίγουρα ανηχυείτε για τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης και αν κάνει να ταξιδέψετε με το αεροπλάνο Το πρώτο τρίμηνο είναι στην πραγματικότητα μια περίοδος ιδιαίτερα χαμηλού κινδύνου όσον αφορά τα αεροπορικά ταξίδια . . Οι γνωστές απόψεις οτι , η δόνηση του αεροπλάνου, η ακτινοβολία και η πίεση της καμπίνας δεν δημιουργούν αυξημένους κινδύνους για την έγκυο ταξιδιώτη.

Ανιχνευτής μετάλλου και εγκυμοσύνη

Αν ανησυχείτε ότι ο εξοπλισμός ασφαλείας θα μπορούσε να εκπέμπει ή να βλάψει με κάποιο τρόπο το μωρό σας, αφήστε αυτούς τους φόβους στην άκρη. Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG) οι  ανιχνευτές μετάλλων δεν αποτελούν κίνδυνο για το μωρό.

Εγκυμοσύνη ακτίνες αεροδρομίου

Η έκθεση στην ακτινοβολία κατά τη διάρκεια τoυ αεροπορικού σας ταξιδίου δεν θα αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής ούτε θα βλάψει εσάς και το μωρό σας. Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG) η ακτινοβολία που θα λάβετε σε μια αεροπρική πτήση είναι ελάχιστη και ασφαλής, ακόμα και για υπερατλαντικά και διηεπιρωτικά ταξίδια.

Εγκυμοσύνη και αεροπλάνο aegean

Εγκυμοσύνη sky express

Σύμφωνα με την Aegean και τη Sky express μέχρι το τέλος της 36ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης και αντίστοιχα έως και τέσσερις εβδομάδες πριν την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού, η εγκυμονούσα μητέρα μπορεί να ταξιδέψει ελεύθερα σε αεροπάνο χωρίς να απαιτείται πιστοποίηση γυναικολόγου ή ιατρού.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Facebook

Recent Stories