Tandem Θηλασμός

Tandem Θηλασμός τι είναι;

Τι είναι ο tandem θηλασμός; Διαδοχικός ή παράλληλος θηλασμός είναι ο θηλασμός δύο ή περισσότερων παιδιών διαφορετικών ηλικιών ταυτόχρονα.

Στο Tandem Nursing μερικές μητέρες ταΐζουν και τα δύο παιδιά μαζί στο στήθος ή μπορεί να ταΐζουν ένα μωρό τη φορά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι μητέρες με δίδυμα ή τρίδυμα μπορούν επίσης να ταΐζουν και τα δύο μωρά ταυτόχρονα…

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά στις μητέρες σε όλο τον κόσμο να θηλάζουν αποκλειστικά βρέφη για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους για να επιτύχουν τη βέλτιστη ανάπτυξη και υγεία. Μετά από τους 6 μήνες, θα πρέπει να τους χορηγούνται θρεπτικές συμπληρωματικές τροφές και να συνεχίζουν τον θηλασμό μέχρι την ηλικία των δύο ετών.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι ότι εάν ένα μωρό/παιδί δεν είναι έτοιμο να απογαλακτιστεί από το θηλασμό φυσικά, η φυσική ηλικία που εμφανίζεται ο απογαλακτισμός είναι μεταξύ 2 έως 6 ετών.

Το μητρικό γάλα μπορεί να συνεχίζει να παρέχει θρεπτικά συστατικά και αντισώματα τόσο στο νεογέννητο μωρό σας όσο και στο μεγαλύτερο παιδί σας. Μάλιστα φαίνεται πως το να θηλάζετε ταυτόχρονα και τα 2 παιδιά σας βοηθάει το μεγαλύτερο παιδί σας να μεταβεί πιο εύκολα στη θέση του μεγαλύτερου παιδιού και ενισχύει τη σχέση του με το νέο σας μωρό. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται πιθανόν ζήλιες και συναισθήματα παραμέλησης. Έτσι το μεγαλύτερο παιδάκι σας δεν νιώθει να το παραμελείτε και δένεται με το αδελφάκι του.

Σίγουρα τα άγχη σας θα είναι πολλά. Εάν το γάλα σας θα καλύπτει τις ανάγκες και των 2 παιδιών σας. Αν το πρωτόγαλα που θα πάρει το νεογέννητο μωρό σας θα είναι αρκετό. Πόσο εύκολο θα είναι να θηλάζετε και τα 2 παιδιά σας. Τι θα γίνει με το μεγαλύτερο παιδί σας όσο θα βρίσκεστε στο μαιευτήριο

Η αλήθεια είναι δεν είναι πάντα όλα εύκολα. Όμως με κατάλληλη υποστήριξη και βοήθεια, οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν και θα μείνουν μόνο τα οφέλη του παράλληλου θηλασμού.

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Facebook

Recent Stories