Σπιτικά Τεστ Εγκυμοσύνης: Πόσο αξιόπιστα είναι;

Κόλπο για να δω αν είμαι έγκυος

Πώς θα καταλάβω αν είμαι έγκυος χωρίς τεστ;

Σίγουρα όλες μας έχουμε ακούσει για το περιβόητο τεστ εγκυμοσύνης της γιαγιάς και πως οι πολυαγαπημένες μας γιαγιάδες μάθαιναν οτι είναι έγκυες. Παρόλα αυτά οι γνώσεις τους πάνω σε αυτά τα θέματα είναι αμφισβητούμενη και σίγουρα δεν υπάρχει κάποιο κόλπο να μάθετε οτι είστε έγκυος, παρά μόνο να κάνετε μια εξέταση αίματος β χοριακής ή ένα τεστ εγκυμοσύνης απο το φαρμακείο.

Σπιτικό Τεστ εγκυμοσύνης με χλωρίνη

Το σπιτικό τεστ εγκυμοσύνης με χλωρίνη είναι ένα τεστ DIY που περιλαμβάνει την ανάμειξη των ούρων σας με χλωρίνη. Υποτίθεται ότι η χλωρίνη θα αντιδράσει με την β χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG), την ορμόνη της εγκυμοσύνης που βρίσκεται στα ούρα, για να σας πει εάν είστε έγκυος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι απλά να αναμείξετε τα ούρα σας με χλωρίνη. Θεωρητικά εάν τα ούρα σας αφρίσουν και ασπρίσουν υποδηλώνουν την παρουσία hCG, που σημαίνει ότι είστε έγκυος, ενώ τα ούρα που δεν αφρίζουν ή αφρίζουν λίγο και διατηρίσουν το φυσικό τους χρώμα δεν περιέχουν hCG, που σημαίνει ότι δεν είστε έγκυος.

Σπιτικό Τεστ εγκυμοσύνης με λάδι

Το σπιτικό τεστ εγκυμοσύνης με λάδι είναι ένα ακόμα τεστ DIY που περιλαμβάνει την ανάμειξη των ούρων σας με λάδι.Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι απλά να αναμείξετε τα ούρα σας με λίγο λάδι. Θεωρητικά εάν τα ούρα σας αφρίσουν σημαίνει ότι είστε έγκυος, ενώ τα ούρα που δεν αφρίζουν σημαίνει ότι δεν είστε έγκυος.

Σπιτικό Τεστ εγκυμοσύνης με αλάτι

Το σπιτικό τεστ εγκυμοσύνης με αλάτι είναι ένα ακόμα τεστ DIY που περιλαμβάνει την ανάμειξη των ούρων σας με αλάτι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση προσθέτεται μερικές κουταλιές της σούπας ούρα σε ένα κυπελάκι με αλάτι. Αν είστε έγκυος, το μείγμα θα πρέπει να γίνει γαλακτώδες, αν όχι τα ούρα θα διατηρούσαν το αρχικό τους χρώμα μέσα στο αλάτι.

Σπιτικό τεστ εγκυμοσύνης με ζάχαρη

Το σπιτικό τεστ εγκυμοσύνης με ζάχαρη είναι ένα ακόμα τεστ DIY που περιλαμβάνει την ανάμειξη των ούρων σας με ζάχαρη και όπως και τα προηγούμενα τεστ θα πρέπει να το κάνετε με τα πρωινά ούρα όπου η συγκέντρωση της χοριακής είναι μεγαλύτερη. Αυτό που χρειάζετε να κάνετε είναι να βάλετε μία κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη σε ένα καθαρό κυπελάκι και μέσα να ρίξετε μία κουταλιά της σούπας ούρα. Αν είστε έγκυος, η ζάχαρη θα πρέπει να σβολιάσει κι όχι να διαλυθεί.

Άλλος ένας τρόπος με τον οποίο αυτό το τεστ μπορεί να γίνει είναι με το να ουρήσετε σε ένα καθαρό κυπελάκι και αμέσως να πρόσθετε μερικές κουταλιές λευκή ζάχαρη. Σε αυτή την περίπτωση αν το υγρό αφρίσει αμέσως σημαίνει θεωρητικά οτι είστε έγκυος.

Σπιτικό τεστ εγκυμοσύνης με ξύδι

Το σπιτικό τεστ εγκυμοσύνης με ξύδι είναι ένα ακόμα τεστ DIY που περιλαμβάνει την ανάμειξη των ούρων σας με ξύδι. Το μόνο που χρειάζετε να κάνετε είναι να προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας ξύδι σε ένα κυπελάκι που έχετε ουρήσει και να ανακατέψετε. Εάν τα ούρα σας αφρίσουν σημαίνει εγκυμοσύνη.

Σπιτικό τεστ εγκυμοσύνης με ιώδιο

Το σπιτικό τεστ εγκυμοσύνης με ιώδιο είναι ένα ακόμα τεστ DIY που περιλαμβάνει την ανάμειξη των ούρων σας με ιώδιο. Υπάρχουν δύο μέθοδοι για τον προσδιορισμό της εγκυμοσύνης με ιώδιο.

Στον πρώτο τρόπο θα χρειαστείτε ένα καθαρό λευκό χαρτί, το οποίο θα βρέξετε με ούρα. Στη συνέχεια ρίχνετε το το ιώδιο μια πιπέτα στάζοντάς το πάνω σε χαρτί. Εαν η σταγόνα αλλάξει χρώμα σε σε μωβ ή μπλε δηλώνει εγκυμοσύνη, αν αλλάξει σε καφέ χρώμα δηλώνει οτι δεν είστε έγκυος

Στον δεύτερο τρόπο θα πρέπει να συλλέξετε τα πρωινά ούρα σε ένα δοχείο και πολύ προσεκτικά από μικρή απόσταση να ρίξετε εκεί ιώδιο. Αν η σταγόνα δεν εξαπλωθεί αμέσως, αλλά βυθίζεται λίγο, τότε βγαίνει στην επιφάνεια και εξαπλώνεται στα ούρα, τότε υπάρχει εγκυμοσύνη.

Σπιτικά τεστ εγκυμοσύνης: είναι αξιόπιστα;

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως κανένας απο τους παραπάνω τρόπους δεν είναι αξιόπιστος τρόπος ώστε να μάθετε αν είστε έγκυος και δεν υπάρχουν αποδείξεις οτι κάποιο απο αυτά τα τρικ δουλεύει. Μπορείτε αν θέλετε καθαρά για διασκεδαστικούς λόγους να τα δοκιμάσετε αλλά είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πως δεν έχουν μελετηθεί ποτέ και κανένας σημαντικός ιατρικός οργανισμός δεν συνιστά τη χρήση τους.

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Recent Stories