Θετικό Τεστ εγκυμοσύνης: Τι να κάνετε στη συνέχεια

Το να ανακαλύψετε ότι είστε έγκυος είναι μια στιγμή που αλλάζει τη ζωή σας. Είναι ένα νέο γεγονός στη ζωή σας , το οποίο συνοδεύεται από έντονο μερίδιο συναισθημάτων: ενθουσιασμό, χαρά, ανακούφιση, πανικός και ίσως μια επιπλέον δόση σύγχυσης σχετικά με το τι να κάνετε στη συνέχεια. Αλλά προτού αρχίσετε να αποφασίζετε ανάμεσα σε έναν τοκετό με επισκληρίδιο ή χωρίς φάρμακα, κάντε μια παύση για ένα δευτερόλεπτο και χαρείτε τη στιγμή. Άλλωστε έχετε 40 εβδομάδες για να βρείτε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε, οπότε κάντε ένα ένα βήμα τι φορά και διασκεδάστε το πανέμορφο ταξίδι της εγκυμοσύνης.

Χοριακή: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μόλις πάρετε ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης στα χέρια σας είναι να πάτε σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο και να κάνετε μια β-χοριακή ώστε 1) να επιβεβαιώσετε την εγκυμοσύνη (πολλά τεστ στο σπίτι είναι κάποιες φορές αναξιόπιστα) και 2) να δείτε τις μονάδες σας και σε ποια εβδομάδα κύησης αντιστοιχούν. Μια καλή ιδέα για όποια το επιθυμεί είναι να ξανά επαναλάβετε στη β-χοριακή μετά από 48 ώρες για να δείτε ότι οι μονάδες σας διπλασιάζονται και να πάτε πιο προετοιμασμένες στο γιατρό σας. Σημαντικό σε αυτή τη περίπτωση είναι να επαναλάβετε την εξέταση στο ίδιο εργαστήριο, διότι οι μονάδες από μικροβιολογικό σε μικροβιολογικό μπορεί να διαφέρουν και να σας ανησυχήσουν τσάμπα.

Σε περίπτωση που οι μονάδες δεν διπλασιάζονται δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε, κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική και εξελίσσεται με διαφορετικό ρυθμό. Άλλωστε σε αυτή τη φάση το μόνο αξιόπιστο μέσο για να δείτε ότι εξελίσσεται φυσιολογικά η εγκυμοσύνης σας είναι ένας υπέρηχος.

Γιατρός: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αφότου πάρετε και μια θετική χοριακή είναι κλείστε ραντεβού με το γιατρό σας. Στην πρώτη επίσκεψη ο γιατρός σας θα λάβει το ιστορικό σας, θα σας μετρήσει τη πίεση, τα κιλά σας και θα πραγματοποιήσει το πρώτο υπέρηχο , ο οποίος γίνεται διακολπικά. Σε αυτόν τον υπέρηχο, αν είστε σε πολύ αρχική φάση της εγκυμοσύνης, πριν την 6η- 7η εβδομάδα, δεν είναι σίγουρο ότι θα ακούσετε καρδούλα. Αυτό μην σας ανησυχεί, γιατί όπως είπαμε κάθε εγκυμοσύνη εξελίσσεται διαφορετικά. Λογικά ο γιατρός σας θα σας προγραμματίσει έναν δεύτερο υπέρηχο 1-2 εβδομάδες μετά ώστε να ακούσετε καρδιακή λειτουργία. Σε αυτόν τον υπέρηχο επίσης, θα εντοπίσετε αν το μωράκι σας είναι ενδομήτριο ( μέσα στη μήτρα) ή εξωμήτριο ( εκτός μήτρας) , καθώς επίσης και το εάν αν υπάρχουν 1 ή παραπάνω έμβρυα.

Άλλα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε και να κόψετε κάποιες συνήθειες σας όπως το αλκοόλ , το κάπνισμα ή τη πιθανή χρήση ουσιών και επίσης να ενταχθείτε σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής. Καλό θα ήταν επίσης να αποφεύγετε να κουράζεστε, να σηκώνετε βάρη και γενικότερα πράγματα τα οποία μπορεί να επιδράσουν αρνητικά στη κύηση. Ο γιατρός σας θα σας ενημερώσει σχετικά με ποια φάρμακα και βιταμίνες θα χρειαστεί να λαμβάνετε κατά την εγκυμοσύνη όπως επίσης και για τα επόμενα βήματα (πχ εξετάσεις) που θα χρειαστεί να ακολουθήσετε.

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Recent Stories