Β – Χοριακή Δίδυμα : Μήπως είστε έγκυος σε δίδυμα;

Β – Χοριακή Δίδυμα

Σίγουρα μπορεί να έχετε ακούσει και να αναρωτιέστε αν τα υψηλότερα επίπεδα της β- hCG συνδέονται με την πιθανότητα οτι έχετε δίδυμα. Ίσως αναρωτιέστε πώς θα μπορούσε η β χορικαή σας να είναι απόδειξη ότι έχειτε δίδυμα.

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, οι γυναίκες που είναι έγκυες σε δίδυμα μπορεί να έχουν υψηλότερο μονάδες β χοριακής σε σύγκριση με αυτές που κυοφορούν ένα μόνο έμβρυο. Η hCG είναι η ορμόνη που ειδοποιεί το σώμα σας ότι είστε έγκυος. Τα επίπεδα της β- hCG είναι υψηλότερα κατά την πρώιμη φάση της εγκυμοσύνης σας και σταδιακά μειώνονται καθώς η εγκυμοσύνη προχωρά προς το τέλος. Η β χοριακή θα είναι στο υψηλότερο επίπεδο όταν ένα έμβρυο εμφυτεύεται στη μήτρα.

Δίδυμα β-χοριακή τιμές

Δυστυχώς δεν μπορούμε να ορίσουμε ακριβώς τις τιμές της β χοριακής σε μια δίδυμη κύηση, διότι το εύρος των τιμών είναι αρκετά μεγάλο. Παρόλα αυτά οι έρευνες για τις δίδυμες κυήσεις έχουν δείξει ότι τα αρχικά επίπεδα της β χοριακής είναι υψηλότερα σε σύγκριση με τις μονήρεις κυήσεις. Αν και ο ρυθμός αύξησης είναι παρόμοιος. Δηλαδή, η πραγματική τιμή της β χοριακής μπορεί να είναι υψηλότερη σε μια δίδυμη κύηση, αλλά κατά τη διάρκεια των 24 ωρών, θα αυξηθεί κατά περίπου το ίδιο ποσοστό με την τιμή της β- hCG σε μια μονήρη εγκυμοσύνη.

Εάν τα επίπεδα της β-HCG σας είναι υψηλότερα από το μέσο όρο, μπορεί να έχετε δίδυμα. Ένα επίπεδο β-χοριακής που είναι 30%-50% υψηλότερο από μια τυπική μονήρη εγκυμοσύνη θα μπορούσε να σημαίνει δίδυμη κύηση.

Εγκυμοσύνη Δίδυμα πότε φαίνεται;

Ο ακριβής χρόνος ανίχνευσης των διδύμων εξαρτάται από τον τύπο των διδύμων. Για παράδειγμα, εάν είναι μονοζυγοτικά ή όχι. Κατά την 6η με 8η εβδομάδα κύησης μπορείτε να δείτε στον υπέρηχο αν έχετε δίδυμα , τι είδους δίδυμα περιμένετε και επίσης να ακούσετε τον μαγικό ήχο δύο ξεχωριστών καρδιακών παλμών.

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Facebook

Recent Stories