Έγκυος με περίοδο : Γίνεται να είμαι έγκυος και να έχω περίοδο;

Εγκυμοσύνη με περίοδο

Γίνεται να είμαι έγκυος και να έχω περίοδο;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Όταν μια γυναίκα είναι έγκυος, δεν έχει πλέον περίοδο. Η περίοδος σταματάει με την εγκυμοσύνη. Μπορεί να τύχει να είστε έγκυος και να νομίζατε πως είχατε περίοδο τον πρώτο μήνα. Ή το ανάποδο, να νομίζατε πως είχατε περίοδο και τελικά να είστε έγκυος. Το σίγουρο όπως και να έχει είναι οτι δεν είχατε περίοδο αλλά μια αιμορραγία που μπορεί να μοιάζει με περίοδο. Άλλη μια εξήγηση που μια γυναίκα ενώ είναι έγκυος βλέπει αίμα, μπορεί να είναι απο την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου όταν αυτό εμφυτεύεται στη μήτρα.

Άλλα αίτια που μπορούν επίσης να προκαλέσουν αιμορραγία και να μπερδέψουν μια γυναίκα οτι έχει περίοδο, είναι μια πιθανή αποβολή , μια επαπειλούμενη κύηση ή μια έκτοπη εγκυμοσύνη.

Εάν νομίζετε ότι μπορεί να είστε έγκυος και έχετε πόνο ή αιμορραγία, καλέστε αμέσως το γιατρό σας.

Πως θα καταλάβω αν είμαι έγκυος με περίοδο;

Όπως προαναφέρθηκε , το αίμα που είδατε δεν είναι σίγουρα περίοδος. Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ δύσκολο αν είχατε μια αιμορραγία που έμοιαζε με περίοδο να ξεχωρίσετε αν τελικά ήταν περίοδος ή είχατε μια αιμορραγία ενώ είστε έγκυος. Μόνο με ένα τεστ ή με μια επίσκεψη στον γιατρό σας θα μπορούσατε να πείτε με σιγουριά.

Εγκυμοσύνη με περίοδο χωρίς συμπτώματα;

Αν έχετε την υποψία οτι μπορεί να είστε έγκυος, έχετε ή δεν έχετε συμπτώματα εγκυμοσύνης ακόμα και μετά το πέρας της “περιόδου” σας , μπορείτε να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης για να έχετε πιο σίγουρες απαντήσεις. Αν το τεστ βγει θετικό , το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας. Αν είναι αρνητικό , τότε πράγματι είχατε περίοδο και δεν ήσασταν έγκυος.

 

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Facebook

Recent Stories