Θετικό τεστ εγκυμοσύνης αλλά οχι έγκυος

Θετικό Τεστ Εγκυμοσύνης και μετά αρνητικό

Είναι πιθανό να λάβετε ένα αρνητικό τεστ εγκυμοσύνης ακολουθούμενο από ένα θετικό αποτέλεσμα, ειδικά εάν το κάνατε νωρίς . Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα επίπεδα της hCG αυξάνονται σταδικά μετά τις πρώτες ημέρες απο την εμφύτευση.

Είναι επίσης δυνατό να λάβατε ένα θετικό αποτέλεσμα τεστ εγκυμοσύνης και έπειτα ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα διαφορετικής ευαισθησίας του τεστ. Περιμένετε μερικές μέρες και δοκιμάστε ξανά.

Μπορεί επίσης να μην είστε πλέον έγκυος. Αυτό ονομάζεται βιοχημική κύηση , η οποία είναι μια πρώιμη απώλεια εγκυμοσύνης,. Η βιοχημική κύηση δεν είναι ασυνήθιστη, επηρεάζοντας περίπου μία στις τέσσερις εγκυμοσύνες. Συχνά οι περισσότερες γυναίκες που δεν έχουν κάνει τεστ δεν το γνωρίζουν κάν, και στη συνέχεια οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να μια υγιή μεταγενέστερη εγκυμοσύνη.

Θετικό τεστ εγκυμοσύνης αρνητική β χοριακή

Η β χοριακή  γοναδοτροπίνη μπορεί να βρεθεί στο αίμα και στα ούρα και παράγεται μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Παρόλα αυτά αν και σπάνια υπάρχει η πιθανότητα ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης να είναι λάθος.

Είναι πιθανό να είδατε ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης ακόμα κι αν δεν είστε τεχνικά έγκυος. Αυτό ονομάζεται ψευδώς θετικό και συνεπώς η β χοριακή σας θα είναι αρνητική. Λόγοι που μπορεί να βγήκε ψευδώς θετικό το τεστ είναι

  • Σφάλμα στη χρήστη : Να ακολουθείτε ακριβώς τις οδηγίες χρήσεις και να ελέγξτε την ημερομηνία λήξης πριν χρησιμοποιήσετε το τεστ.
  • Γραμμή εξάτμισης: Να ελέγχετε το αποτέλεσμα του τεστ εντός του χρονικού περιθωρίου που δίνει το τεστ.
  • Λήψη φαρμάκων που περιέχουν β-χοριακή: Πολλές φαρμακευτικές αγωγές κυρίως για εξωσωματική περιέχουν β χοριακή (Novarel® , Pregnyl® , Ovidrel® , Profasi®)
  • Ιατρικές Καταστάσεις: Σπάνιες καταστάσεις όπως ( μύλη κύηση, ωοθηκικές κύστεις, νεφροπάθεια , χημειοθεραπεία, ορισμένοι καρκίνοι , διαταραχές που επηρεάζουν τα επίπεδα ορμόνης, όγκοι των κυττάρων που θα δημιουργούσαν τον πλακούντα )

Θετικό τεστ εγκυμοσύνης και αίμα

Σε περίπτωση που είδατε ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης και ύστερα εμφανίστηκε αίμα, θα πρέπει να μιλήσετε απευθείας με τον γιατρό σας για να σας ελέγξει υπερηχογραφικά. Το θετικό τεστ μπορεί να ήταν ψευδώς θετικό, αλλά μπορεί και να ήταν σωστό και να είσαστε όντως έγκυος, όπου το αίμα σε αυτή τη περίπτωση θέλει διερεύνηση. Μπορεί να είναι απο λίγο απλό αίμα απο την εμφύτεση του ωαρίου, μέχρι και τη πιθανότητα αποβολής.

Θετικό τεστ εγκυμοσύνης και περίοδος

Τόσο όσο και στις πάνω περιπτώσεις έτσι και εδώ. Ενα θετικό τεστ αν και σπανίως, μπορεί να είναι ψευδώς θετικό. Συνεπώς, αυτό που βλέπετε μπορεί όντως να είναι περίοδος. Όμως οι πιθανότητες απορρίπτουν στο μεγαλύτερο βαθμό το τεστ να είναι λάθος. Με αποτέλεσμα το αίμα που βλέπετε να μην είναι περίοδος. Θετικό τεστ εγκυμοσύνης και περίοδος . Δεν γίνεται να είστε έγκυος με περίοδο. Υφίσταται μόνο εγκυμοσύνη και αιμορραγία κύησης. Αρα άν έχετε ενα θετικό τεστ και δείτε αίμα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας να σας δει άμεσα. Μπορεί να ήσασταν έγκυος και να αποβάλατε πολύ νωρίς, δηλαδή να είχατε μια βιοχημική κύηση ή να είστε έγκυος και για κάποιο λόγο να αιμορραγείτε.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Facebook

Recent Stories