Εγκυμοσύνη μετά απο αποβολή

Εγκυμοσύνη μετά απο αποβολή : Ότι χρειάζεται να γνωρίζετε

Η εγκυμοσύνη μετά μια αποβολή μπορεί να είναι πολύ αγχωτική. Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να προσπαθήσετε να ξαναμείνετε έγκυος μετά την αποβολή; Ποιες είναι οι πιθανότητες να ξανά μείνετε έγκυος μετά απο μια αποβολή ; Ποιές είναι οι πιθανότητες σύλληψης μετά απο μια παλίνδρομη κύηση;

Αποβολή πότε μπορώ να ξανά μείνω έγκυος;

Το πότε θα ξεκινήσετε να προσπαθείτε για μια νέα εγκυμοσύνη είναι δική σας απόφαση. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη συναισθηματική σας υγεία. Μερικά ζευγάρια αισθάνονται ότι χρειάζονται λίγο χρόνο για να προετοιμαστούν συναισθηματικά και σωματικά για μια νέα εγκυμοσύνη ενώ άλλα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν την προσπάθεια αμέσως.

Αν ανήκετε στη δεύτερη περιπτώση μπορείτε να ξεκινήσετε να προσπάθειες απο τον επόμενο κύκλο περιόδου σας. Να περιμένετε δηλαδή ένα μήνα απο τον μήνα της αποβολής και μετά να ξεκινήσετε κανονικά. Ο λόγος που συνιστάται το κενό του 1 μήνα είναι για την αποφυγή κάποιας ενδεχόμενης λοίμωξης ( θα πρέπει το σώμα σας να “καθαρίσει” τελείως) , αλλά και επίσης επειδή ο πρώτος εμμηνορρυσιακός κύκλος μετά την αποβολή είναι συνήθως μικρότερος, με αποτέλεσμα αν ξανά μείνετε έγκυος να είναι δύσκολο να υπολογίσετε πότε έγινε η γονιμοποίηση.

Εάν είχατε έκτοπη κύηση: συνιστάται να περιμένετε να περάσουν 2 κύκλοι περιόδου προτού προσπαθήσετε ξανά για εγκυμοσύνη , ενώ αν είχατε λάβει αγωγή με μεθοτρεξάτη συνιστάται να περιμένετε 3 κύκλους περιόδους ώστε να έχει έχει φύγει τελείως το φάρμακο απο τον οργανισμό σας και να μην βάψει το μωρό.

Πιθανότητες εγκυμοσύνης μετά απο αποβολή

Δεν υπάρχει απλή απάντηση σε αυτό. Μερικές γυναίκες επιτυγχάνουν να μείνουν έγκυες αμέσως μετά από μια αποβολή. Άλλα ζευγάρια χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο. Προσπαθήστε να μην ανησυχείτε εάν έχετε συλλάβει γρήγορα στο παρελθόν και διαρκεί περισσότερο αυτή τη φορά, μπορεί απλώς οι ορμόνες σας και το σώμα σας να χρειάζονται χρόνο για να αναπροσαρμοστούν.

Διαβάστε εδώ για το πόσο χρόνο χρειάζεται για να μείνετε έγκυος.

Πιθανότητες αποβολής μετά απο παλίνδρομη κύηση

Οι περισσότερες γυναίκες που αποβάλλουν συνεχίζουν να έχουν υγιείς εγκυμοσύνες μετά απο μια αποβολή ή μια παλίνδρομη εγκυμοσύνη. Στην πραγματικότητα, ο συνολικός κίνδυνος αποβολής δεν αυξάνεται εάν είχατε μία απώλεια. Μόνο ένας μικρός αριθμός της τάξεως του 1% των γυναικών θα έχει επαναλαμβανόμενες αποβολές (καθ’εξιν αποβολές)

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η εγκυμοσύνη τους πρώτους 6 μήνες μετά από μια αποβολή μειώνει τον κίνδυνο αποβολής την επόμενη φορά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες, φαίνεται πως οι γυναίκες που συλλαμβάνουν εντός 6 μηνών από μια αποβολή αντί να περιμένουν έως και ένα χρόνο, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο άλλης αποβολής κατά το ένα τρίτο και αυξάνει επίσης τις πιθανότητες τους για μια υγιή και επιτυχημένη εγκυμοσύνη.

Οι επαναλαμβανόμενες αποβολές μπορεί να προκληθούν από πράγματα όπως τα παρακάτων και θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό σας

  • προβλήματα πήξης του αίματος
  • ορμονολογικές διαταραχές
  • ορισμένα αυτοάνοσα νοσήματα
  • υψηλό σάκχαρο στο αίμα
  • σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS)

Αν και πάνω απο το 50% των πρόωρων αποβολών και των παλίνδρομων κυήσεων σχετίζονται με χρωμοσωμικές ανωμαλίες, καλό είναι να ψάξετε και να δείτε τι προκάλεσε την προηγούμενη σας αποβολή ή την παλλινδρόμηση του εμβρύου σας, ώστε στην επόμενη εγκυμοσύνη να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα νωρίτερα .

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Facebook

Recent Stories