Εμφύτευση Ωαρίου και Πόνοι Περιόδου : Πως θα τη καταλάβετε

Οι κράμπες και οι πόνοι περιόδου κατά την εμφύτευση μπορεί να είναι πρώιμο σημάδι εγκυμοσύνης. Η κατανόηση των αιτιών και των βασικών διαφορών μεταξύ κράμπες εμφύτευσης και κράμπες περιόδου θα σας βοηθήσει να τις αναγνωρίσετε.

Κατά την διαδικασία της εμφύτευσης υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί μερικές φορές ένας ήπιο πόνος όταν ένα γονιμοποιημένο ωάριο προσκολλάται στο τοίχωμα της μήτρας.

Όποια αντιμετωπίζει κράμπες εμφύτευσης θα πρέπει να αποφεύγει τη λήψη ορισμένων αντιφλεγμονώδων φαρμάκων, όπως η ασπιρίνη, διότι η λήψη αντιφλεγμονώδων φαρμάκων κατά τη διάρκεια της σύλληψης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής.

Εμφύτευση Ωαρίου ή Πόνοι Περιόδου;

Οι κράμπες της εμφύτευσης ωαρίου δεν είναι ίδιες με τις κράμπες περιόδου.

Οι πόνοι της περιόδου συμβαίνουν περίπου μία φορά κάθε 28 ημέρες, εφόσον δεν υπάρχει εγκυμοσύνη. Οι πόνοι της περιόδου συμβαίνουν όταν η μήτρα συστέλλεται για να αποβάλει το μη γονιμοποιημένο ωάριο. Κατά τη διαδικασία αυτή, παράγονται προσταγλανδίνες οι οποίες ενεργοποιούν τη συστολή των μυών της μήτρας. Οι προσταγλανδίνες σχετίζονται με πόνο και φλεγμονή. Αυτή η διαδικασία μπορεί να προκαλέσει κράμπες.

Σε αντίθεση ο πόνος κατά την εμφύτευση του ωαρίου είναι ένας ήπιο πόνος όταν ένα γονιμοποιημένο ωάριο προσκολλάται στο τοίχωμα της μήτρας.

Πως θα καταλάβω αν έγινε η εμφύτευση;

Δεν έχουν όλες οι γυναίκες κράμπες κατά την εμφύτευση. Όσες όμως το βιώνουν τις χαρακτηρίζουν τον πόνο της εμφύτευσης ως ήπιο ή μέτριο.

Πιθανά συμπτώματα είναι:

  • αίσθημα τσιμπήματος χαμηλά στην κοιλιά
  • τραβηγματάκια χαμηλά στην κοιλιά
  • αίσθημα μυρμηγκιάσματος.

Είναι ασυνήθιστο να έχετε έντονο πόνο με κράμπες κατά τη διάρκεια της εμφύτευσης, επομένως αν εμφανίσετε επώδυνες κράμπες μεταξύ των περιόδων σας θα πρέπει να επικοινωνήσετε και να επισκευθείτε τον γιατρό σας.

Πότε γίνεται η εμφύτευση;

Η εμφύτευση γίνεται περίπου 6 έως 12 ημέρες μετά την ωορρηξία όταν συμβαίνει εγκυμοσύνη. Είναι περίπου την ίδια στιγμή που μια γυναίκα θα περίμενε συνήθως να ξεκινήσει η περίοδος της .Εάν ένα ωάριο έχει γονιμοποιηθεί, το σώμα σας  προετοιμάζει το τοίχωμα της μήτρας για να δεχθεί και να προστατεύσει το ωάριο.

Είναι πιθανό να έχετε μια ελαφριά αιμορραγία ή κηλίδες αίματος που μπορεί να συνοδεύονται με ήπιες κράμπες εμφύτευσης. Αυτή ονομάζεται αιμορραγία εμφύτευσης και είναι πιο ελαφριά από μια κανονική περίοδο.

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Facebook

Recent Stories