Αρνητικό Τεστ Εγκυμοσύνης αλλά Έγκυος;

Το να κάνετε τεστ εγκυμοσύνης μπορεί να είναι ένα rollercoaster συναισθημάτων και σκέψεων. Αν ένα τεστ είναι θετικό, τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα. Τι γίνεται στη περίπτωση που ένα τεστ όμως βγει αρνητικό αλλά εσείς πιστεύετε ότι είστε έγκυος; Γίνεται ένα τεστ να βγει ψευδός αρνητικό; Ποιοι άλλοι παράγοντες μπορεί να κρύβονται πίσω από τη καθυστέρηση της περιόδου σας;

Τα τεστ εγκυμοσύνης φθάνουν να είναι εως και 99% αξιόπιστα. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες τα τεστ μπορούν να βγουν αρνητικά και να υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης.

1) Κάνατε το τεστ πολύ νωρίτερα από την αναμενόμενη ημερομηνία περιόδου σας: Αν κάνατε το τεστ εγκυμοσύνης 2-3 μέρες πριν από τη περίοδο είναι πιθανό οι τιμές της χοριακής σας να μην έχουν προλάβει να είναι αρκετά ανεβασμένες ώστε να τις εντοπίσει το τεστ εγκυμοσύνης. Υπάρχουν πολλά τεστ εγκυμοσύνης πρώιμης ανίχνευσης στην αγορά, τα οποία όμως φθάνουν το 99% αξιοπιστία μετά από τη πρώτη μέρα καθυστέρησης. Συνεπώς, ορθό θα είναι για πιο αξιόπιστα αποτελέσματα να περιμένετε τη καθυστέρηση της περιόδου σας.

2) Η γονιμοποίηση και η εμφύτευση του ωαρίου σας έγινε αργότερα με αποτέλεσμα η συγκέντρωση της β-hCG στο σώμα σας να μην είναι ακόμα αντιληπτή από τα σπιτικά τεστ κυήσεως. Μια χοριακή αίματος θα σας δώσει ένα καλύτερο και αξιόπιστο αποτέλεσμα.

3) Κάνατε το τεστ έχοντας πιεί πάρα πολύ νερό. Όταν έρχεται η ώρα να κάνετε το τεστ, συνιστάται να το κάνετε με τα πρωινά ούρα της ημέρας και να μην έχετε πιει πολύ νερό, διότι η συγκέντρωση της β-hCG είναι πιο ανεβασμένη το πρωί και δεν έχει αλλοιωθεί με την αυξημένη συγκέντρωση νερού στο σώμα μας. Αποτέλεσμα αυτού είναι αν πιείτε πολύ νερό τα ούρα σας θα είναι πολύ αραιωμένα και μπορεί το τεστ να μην ανιχνεύσει την β-hCG και ας είστε έγκυος.

4) Το τεστ ήταν ληγμένο: Ελέγξε την ημερομηνία λήξης του τεστ πρωτού το κάνετε ώστε να επιβεβαιωθείτε οτι το τεστ είναι σωστό για χρήση

Η πιο αξιόπιστη μέθοδος ανίχνευσης της κύησης σε αυτή τη φάση είναι να κάνετε μια εξέταση αίματος β-hCG , η οποία θα σας δώσει ένα σωστό και αξιόπιστο αποτέλεσμα χωρίς να έχετε περισσότερες αμφιβολίες. Σε περίπτωση θετικής χοριακής θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας για περαιτέρω εξετάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Facebook

Recent Stories