Γραμμή εξάτμισης τεστ εγκυμοσύνης

Μπορεί να υποψιάζεστε ότι είστε έγκυος εάν έχετε καθυστέρηση ή έχετε άλλα πρώιμα σημάδια εγκυμοσύνης. Ακόμα κι αν το ένστικτό σας λέει ότι είστε έγκυος, θα πρέπει να το επιβεβαιώσετε με ένα τεστ εγκυμοσύνης. Τα τεστ εγκυμοσύνης είναι 97 έως 99% ακριβείς. Αλλά μερικές φορές, τα αποτελέσματα μπορεί να σας μπερδέψει ή να σας κάνει να έχετε αμφιβολίες.

Γραμμή εξάτμισης ή θετικό τεστ εγκυμοσύνης;

Ένα τεστ εγκυμοσύνης είναι ένας απλός τρόπος για να μάθετε εάν είστε έγκυος. Τα τεστ εγκυμοσύνης ανιχνεύουν την ορμόνη που παράγει το σώμα μας κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης, που ονομάζεται ανθρώπινη β-χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG). Αυτή η ορμόνη απελευθερώνεται στην κυκλοφορία του αίματος μόλις ένα γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτευθεί στη μήτρα.

Σε αντίθεση η γραμμή εξάτμισης (evaporation line) μπορεί να εμφανιστεί με οποιοδήποτε τεστ εγκυμοσύνης. Η γραμμή εξάτμισης είναι μια γραμμή που εμφανίζεται στο παράθυρο αποτελεσμάτων ενός τεστ εγκυμοσύνης μόλις τα ούρα στεγνώνουν. Η γραμμή αυτή μπορεί να είναι μια αχνή, άχρωμη γραμμή, που μπορεί να σας μπερδέψετε σαν ένα αχνό θετικό τεστ εγκυμοσύνης.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένες με τις γραμμές εξάτμισης, μπορεί να δείτε αυτή τη γραμμή και να νομίζετε ότι είστε έγκυος.

Πως ξεχωρίζω ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης απο μια γραμμή γραμμή εξάτμισης:

Οι γραμμές εξάτμισης είναι κοινές στα τεστ εγκυμοσύνης, αλλά δεν εμφανίζονται κάθε φορά. Εξαρτώνται από τη χημική σύνθεση των ούρων κάθε γυναίκας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε οποιαδήποτε σύγχυση όταν χρησιμοποιείτε ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι είναι να ελέγξετε τα αποτελέσματα σας εντός του χρόνου αντίδρασης. Τα θετικά τεστ εγκυμοσύνης εμφανίζονται πάντα εντός του χρονικού περιθωρίου που λένε οι οδηγίες χρήσης του τεστ εγκυμοσύνης που χρησιμοποιήσατε.

Η γραμμή εξάτμισης εμφανίζεται μετά απο ώρα και έχει να κάνει με την εξάτμιση των ούρων στο τεστ εγκυμοσύνης. Θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες και να ελέγξετε τα αποτελέσματα σας πριν εξατμιστούν εντελώς τα ούρα.

Αχνό τεστ εγκυμοσύνης:

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ μια γραμμή εξάτμισης φαίνεται αχνή, ένα αχνό θετικό τεστ εγκυμοσύνης μετά απο ώρα δεν υποδηλώνει αυτόματα μια γραμμή εξάτμισης.

Μια αχνή θετική γραμμή μπορεί επίσης να εμφανιστεί εάν κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης λίγο μετά την εμφύτευση όταν τα επίπεδα hCG σας είναι χαμηλά ή εάν τα ούρα σας είναι αραιωμένα. Αυτό μπορεί να συμβεί επίσης, εάν κάνατε το τεστ εγκυμοσύνης αργότερα μέσα στην ημέρα ή μετά την κατανάλωση πολλών υγρών.

Για πιο σίγουρο αποτέλεσμα, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε την εγκυμοσύνη με μια εξέταση αίματος β-χοριακής.

 

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Facebook

Recent Stories