Έγκυος με περίοδο

Μπορώ να μείνω έγκυος ενω έχω περίοδο;

Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μείνετε έγκυος κάνοντας σεξ ενώ έχετε περίοδο. Αυτό συμβαίνει επειδή ο χρόνος ωορρηξίας σας απέχει αρκετές ημέρες, μειώνοντας τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ωστόσο, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αυτό ισχύει για γυναίκες που έχουν τυπικό κύκλο 28 έως 30 ημερών ή μεγαλύτερο. Εάν έχετε μικρότερο κύκλο, ας πούμε κάθε 21 έως 24 ημέρες, αυτό σημαίνει ότι έχετε ωορρηξία νωρίτερα στον κύκλο. Επειδή το σπέρμα μπορεί να ζήσει μέσα σας για έως και 5 ημέρες, θα μπορούσατε να κάνετε σεξ προς το τέλος της περιόδου σας και στη συνέχεια να συλλάβετε 4 ή 5 ημέρες αργότερα με την πρώιμη ωορρηξία σας.

Οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου σας είναι μικρές, αλλά οι πιθανότητες υπάρχουν. Δεν είναι η ώρα να κάνετε σεξ εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος.

Μπορώ να μείνω έγκυος πριν τη περίοδο;

Η πιθανότητα να μείνετε έγκυος ακριβώς πριν από την περίοδό σας είναι εξαιρετικά χαμηλή. Για γυναίκες με τυπικό κύκλο 28 έως 30 ημερών ή περισσότερο και οι κύκλοι τους είναι συνεπείς, είναι αρκετά ασφαλές να πούμε ότι η ωορρηξία σας έγινε μεταξύ της 10ης και της 17ης μέρας. Το ωάριο είναι μπορεί να γονιμοποιηθεί μόνο για 12 έως 24 ώρες.

Αυτό σημαίνει ότι οι ημέρες ακριβώς πριν από την περίοδό σας είναι οι πιο ασφαλείς για να κάνετε σεξ χωρίς την προσδοκία να μείνετε έγκυος. Ο αριθμός των «ασφαλών ημερών» ακριβώς πριν από την περίοδό σας αυξάνεται με μεγαλύτερους κύκλους και μειώνεται με μικρότερους κύκλους. Όσο πιο μακριά βρίσκεστε από την ωορρηξία, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να συλλάβετε.

Μπορώ να μείνω έγκυος μετά τη περίοδο;

Με το που σας τελειώσει η περίοδος ακόμα και απο την πρώτη μέρα μετά τη περίοδο σας, προχωράτε προς τις μέρες της ωορρηξίας σας, οπότε ναι, μπορείτε να μείνετε έγκυος αμέσως μετά την περίοδό σας. Σε έναν τυπικό κύκλο που συμβαίνει κάθε 28 έως 30 ημέρες, το παράθυρο γονιμότητας είναι συνήθως μεταξύ 10ης και 17ης ​​ημέρας. Θυμηθείτε, το σπέρμα μπορεί να ζήσει έως και 5 ημέρες. Εάν η περίοδός σας διαρκεί 5 έως 7 ημέρες και κάνετε σεξ αμέσως μετά, οι πιθανότητες εγκυμοσύνης αυξάνονται, ειδικά όσο πιο μετά έχετε σεξουαλικές επαφές απο τη περίοδο σας.

Ο κύκλος κάθε γυναίκας διαφέρει, όπως επίσης μπορεί να διαφέρει και απο μήνα σε μήνα. Όσο μικρές ή μεγάλες είναι οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος πριν, μετά ή κατα τη διάρκεια της περιόδου σας, καλό είναι αν δεν επιθυμείτε μια εγκυμοσύνη, να λάβετε ένα μέτρο αντισύλληψης που ταιριάζει σε εσάς και στον σύντροφό σας.

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Recent Stories