Αναζωογόνηση Ωοθηκών PRP Ovarian Rejuvenation Treatment PRP (Platelet-Rich Plasma)

Αναζωογόνηση Ωοθηκών PRP

Η αναζωογόνηση ωοθηκών είναι μια καινοτόμος διαδικασία που αποσκοπεί στην αποκατάσταση της γονιμότητας και ανάπτυξης των ωοθηκών κατά τη διάρκεια της κλιμακτηριακής περιόδου .Έχει χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της γονιμότητας σε γυναίκες με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια, δηλαδή σε γυναίκες που έχουν πρόωρη εμμηνόπαυση αλλά και σε γυναίκες που παλεύουν με την υπογονιμότητα και δεν επιτυγχάνουν μια κύηση με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Υπάρχουν διάφορα κέντρα που αναλαμβάνουν Αναζωογόνηση Ωοθηκών στο Ηράκλειο Κρήτης και την Αθήνα.

PRP Ωοθηκών και Εγκυμοσύνη

PRP Ωοθηκών αποτελέσματα

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, τα ποσοστά επιτυχίας με τη μέθοδο PRP φτάνουν πάνω από 85% και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα ποσοστά εγκυμοσύνης ανέρχονται περίπου στο 48%, εκ των οποίων το 26% επιτεύχθηκε με φυσική σύλληψη.

PRP Ωοθηκών Τιμή

Το κόστος για την αναζοωγόνση ωοθηκών με τη μέθοδο prp ξεκινά από τα 1700 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων χειρουργείου, κόστους αναισθησιολογικών φαρμάκων, αμοιβής αναισθησιολόγου, αμοιβής νοσηλευτικής υπηρεσίας, εργαστηρίου για την παρασκευή πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP).

PRP Ωοθηκών διαδικασία

Η διαδικασία της αναζωογόνησης των ωοθηκών αποτελείται απο δύο βήματα. Το πρώτο βήμα είναι η κατάλληλη προετοιμασία. Σε αυτή τη φάση γίνεται συλλογή αίματος με τη χρήση βελόνας. Τα λευκά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια διαχωρίζονται από τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τον ορό με μια διαδικασία που ονομάζεται φυγοκέντρηση. Η προετοιμασία διαρκεί λιγότερο από μία ώρα.

Κατά το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας αναζωογόνησης των ωοθηκών γίνεται μια ένεση στις ωοθήκες σας διακολπικά, μη χειρουργικά , με τη χρήση του υπέρηχου ενώ εσείς βρίσκεστε σε αταστολή με έναν αναισθητικό παράγοντα που ονομάζεται Propofol. Αυτή είναι βασικά η ίδια με τη διαδικασία που χρησιμοποιείται για την ανάκτηση ωαρίων στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

PRP Ωοθηκών και Καρκίνος

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να σχετίζεται η μέθοδος αυτή με κάποιου είδους καρκίνο. Παρόλα αυτά δεν συνιστάται σε οποιαδήποτε έχει μία από τις ακόλουθες ιατρικές καταστάσεις: Ηπατίτιδα C. HIV ή AIDS. Οποιοσδήποτε τύπος καρκίνου του αίματος.

PRP Ωοθηκών Παρενέργειες

Μερικές από τις σπάνιες παρενέργειες που μπορεί να παρατηρηθούν μετά τη διαδικασία είναι πόνος, πυρετός και κάποια μικρή αιμορραγία . Οι παρενέργειες μπορεί να κρατήσουν περίπου 1-2 ώρες ενώ μπορεί να γίνει χρήση παυσίπονου.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Facebook

Recent Stories