Σκύλος και Εγκυμοσύνη: Μπορεί να τη διαισθανθεί και πόσο γρήγορα;

Ένα από τα εκπληκτικά πράγματα των σκύλων, είναι η μύτη τους και η ικανότητά τους να ανιχνεύουν και να θυμούνται τις μυρωδιές ακόμα και μετά απο πολύ καιρό μετά την έκθεση στην αρχική τους μυρωδιά. Σύμφωνα με τον Δρ. Russ Hartstein, σκύλοι έχουν 60 φορές περισσότερους υποδοχείς οσμής από τους ανθρώπους και 40 φορές περισσότερη εγκεφαλική δύναμη αφιερωμένη στην όσφρηση. Οι σκύλοι είναι σε θέση να αναγνωρίσουν διαφορετικές μυρωδιές που προκύπτουν από χημικές αλλαγές, καρκίνο, επίπεδα ινσουλίνης, βόμβες, φάρμακα, τον εμμηνορροϊκό κύκλο, ακόμη και την εγκυμοσύνη.

Όταν μια γυναίκα είναι έγκυος, οι ορμόνες στο σώμα της είναι πιθανό να αλλάξουν το άρωμά της με κάποιο τρόπο.

Μπορούν τελικά οι σκύλοι να αισθανθούν την εγκυμοσύνη;

Λόγω της έντονης όσφρησής τους, πιστεύεται από πολλούς ότι ένας σκύλος μπορεί να εντοπίσει μια εγκυμοσύνη ακόμη και πριν η γυναίκα μάθει οτι έγκυος.

Πόσο νωρίς μπορεί να διαισθανθεί ένας σκύλος την εγκυμοσύνη;

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι ο σκύλος τους άρχισε να συμπεριφέρεται διαφορετικά γύρω τους ακόμη και πριν καταλάβουν ότι ήταν έγκυος. Είναι πιθανό ένας σκύλος να παρατηρήσει ότι κάτι είναι διαφορετικό ακόμα κι αν η ιδιοκτήτριά του είναι έγκυος μόλις λίγες εβδομάδες. Είναι επίσης πιθανό ένας σκύλος να μην παρατηρήσει ότι κάποιος είναι έγκυος μέχρι να αρχίσει να φαίνεται η κοιλιά του ή να αλλάξει η ρουτίνα του.

Ένας σκύλος που παρατηρεί ότι κάποια γυναίκα είναι έγκυος μπορεί να είναι μια διασκεδαστική ιστορία, αλλά ένα τεστ εγκυμοσύνης είναι ένας πιο αξιόπιστος τρόπος για να διαπιστωθεί εάν έχει όντως έχει προκύψει σύλληψη.

Αλλάζει η συμπεριφορά του σκύλου σε μια εγκυμοσύνη;

Είναι δύσκολο να πούμε πώς θα αντιδράσει ένας σκύλος στην εγκυμοσύνη της ιδιοκτήτριάς τους. Κάποιοι μπορεί να γίνουν προστατευτικοί, άλλοι μπορεί να φοβούνται ή ακόμα και να αδιαφορούν εντελώς για την κατάσταση.

Οι περισσότερες έγκυες υποστηρίζουν ότι τα σκυλιά τους είναι πιο στοργικά και/ή προστατευτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Σύμφωνα με τον Δρ. Barrack « Ο σκύλος είναι αρκετά έξυπνος ώστε να αντιλαμβάνεται τις αλλαγές στο σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τόσο με φυσικό τρόπο – όπως θα αλλάξει το σώμα σας, το στομάχι σας, τη μυρωδιά σας – όσο και με συναισθηματικό τρόπο, όπως τα συναισθήματα και τη διάθεσή σας. »

Τέλος, η συμπεριφορά ενός σκύλου μπορεί επίσης να αλλάξει με βάση τα συμπτώματα εγκυμοσύνης ή τη διάθεση της ιδιοκτήτριάς του. Για παράδειγμα, εάν κάποια γυναίκα αντιμετωπίζει συσπάσεις Braxton Hicks, ο σκύλος της μπορεί να ανταποκριθεί στην αλλαγή της συμπεριφοράς της , εάν φαίνεται άβολα ή ανησυχεί. Ενώ εάν αρχίσουν πραγματικές συσπάσεις τοκετού και οι ιδιοκτήτες τους προετοιμάζονται για τον τοκετό, ο σκύλος μπορεί να αντιδράσει σε αυτό που συμβαίνει γύρω του.

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Facebook

Recent Stories