Θετικό τεστ εγκυμοσύνης και πόνοι περιόδου

Θετικό τεστ εγκυμοσύνης και πόνοι περιόδου.

Όταν έχετε καθυστέρηση και πόνους περιόδου το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε είναι “Μου έρχεται περίοδος”. Μπορεί να έχετε καθυστέρηση και υγρά, μπορεί να έχετε πόνους χαμηλά στη κοιλιά. Αλλά όταν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος μπορεί να πιστεύετε ότι οι χαμηλοί πόνοι στη κοιλία , είναι σημάδι ότι η περίοδός σας πλησιάζει ή ακόμα χειρότερα – εάν είχατε πρόσφατα ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης, οτι οι πόνοι αυτοί μπορεί να σχετίζονται με πιθανή αποβολή.

Τα καλά και καθησυχαστικά νέα είναι οτι στην αρχή της εγκυμοσύνης οι πόνοι περιόδου είναι εξαιρετικά συχνές και, στην πραγματικότητα, είναι ένα σύμπτωμα που θα περιμένετε. Μαζί με το πρησμένο στήθος σας και τη ναυτία στα ύψη, μπορεί να είναι μόνο ένα από τα πολλά μικρά σημάδια ότι το σώμα σας είναι σε πλήρη απασχόληση να μεγαλώσει το μωράκι σας. Πολλές γυναίκες μάλιστα νιώθουν και στην εμφύτευση του ωαρίου πόνους περιόδου.

Πονάκια χαμηλά στη κοιλία στην αρχή της εγκυμοσύνης δεν είναι συνήθως ανησυχητικό, καθώς μπορεί να προκληθούν από τις σημαντικές ορμονικές αλλαγές που αντιμετωπίζετε. «Το σώμα παράγει υψηλότερα ποσοστά προγεστερόνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η οποία μπορεί να έχει επίδραση στους μύες, τους συνδέσμους και τις αρθρώσεις, καθιστώντας τους πιο ευλήγιστους.

Άλλοι λόγοι που μπορεί να νιώθετε ήπιες κράμπες είναι η μήτρα που μεγαλώνει για να φιλοξενήσει το μωράκι σας, τα παγιδευμένο αέρα στο έντερο και η δυσκοιλιότητα, τα οποία είναι κοινά στην εγκυμοσύνη.

Εάν ο πόνος είναι έντονος ή συνοδεύεται από πόνο στη μέση ή και αίμα θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό ή τη μαία σας άμεσα.

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Facebook

Recent Stories