Θηλασμός: Γιατί το μωρό μου τρώει ανα μια ώρα;

Κάθε μωρό είναι διαφορετικό. Το πόσο και πόσο συχνά τρώει το μωρό σας θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες του ίδιου. Τα νεογέννητα πρέπει να τρώνε συχνά. Τις πρώτες εβδομάδες, πιθανότατα θα θηλάζετε το μωρό σας 8-12 φορές κάθε 24 ώρες. Μερικές φορές το μωρό σας μπορεί να θέλει να θηλάζει πιο συχνά. Το πιο συχνό τάιζμα μπορεί να αιτολογηθεί λόγω συχνών θηλασμών μικρής διάρκειας (cluster feeding) ή λόγω κάποιου άλματος ανάπτυξης (growth spurts) και είναι απολύτως φυσιολογικό .

Cluster Feeding: Συχνοί θηλασμοί μικρής διάρκειας

Μερικές φορές το μωρό σας μπορεί να είναι πιο φασαριόζικο τα βράδια και να θέλει να θηλάζει πιο συχνά από ό,τι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μερικά μωρά μπορεί να θέλουν να θηλάζουν κάθε 30 λεπτά έως μία ώρα τα βράδια. Αυτό είναι φυσιολογικό και δεν σημαίνει ότι το μωρό σας δεν παίρνει αρκετό γάλα. Μπορεί απλώς να είναι ο τρόπος του μωρού σας να χορτάσει πριν κοιμηθεί περισσότερο το βράδυ. Ακολουθήστε τις ανάγκες του μωρού σας και ζητήστε από τον σύντροφο και την οικογένειά σας επιπλέον βοήθεια για να κάνετε τα βράδια σας πιο εύκολα.

Growth Spurts: άλματα ανάπτυξης

Το μωρό σας θα περάσει από πολλές περιόδους ανάπτυξης τον πρώτο χρόνο. Αυτές μπορεί να αναγκάσουν το μωρό σας να θηλάζει περισσότερο και πιο συχνά. Αυτά τα άλματα ανάπτυξης συμβαίνουν συνήθως όταν το μωρό σας είναι περίπου 2-3 ​​εβδομάδων, 6 εβδομάδων, 3 μηνών και 6 μηνών. Τα άλματα ανάπτυξης μπορεί να διαφέρουν σε χρονική περίοδος και μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή και κάθε μωρό είναι διαφορετικό ενώ συνήθως διαρκούν μερικές ημέρες.

Πολλά μωρά είναι πιο φασαριόζικα κατά τη διάρκεια των αλμάτων ανάπτυξης και θα θέλουν να θηλάζουν περισσότερο και πιο συχνά, ακόμα και κάθε 30 λεπτά. Μπορεί να νιώθεις ότι το μόνο που κάνεις είναι να ταΐζεις το μωρό σου! Αλλά αυτός είναι ο τρόπος του μωρού σας να σας βοηθήσει να αυξήσετε την παροχή γάλακτος, ώστε να μπορείτε να συμβαδίζετε με τις ανάγκες του. Να θυμάστε, όσο περισσότερο θηλάζει το μωρό σας, τόσο περισσότερο γάλα παράγει το σώμα σας. Μόλις αυξηθεί η προσφορά σας, πιθανότατα θα επιστρέψετε στη συνήθη ρουτίνα σας.

Κατά τη διάρκεια ενός άλματος ανάπτυξης, μπορεί να αναρωτιέστε αν παράγετε αρκετό γάλα για το μωρό σας. Η απάντηση είναι μάλλον ναι. Ανταποκριθείτε τις ανάγκες του μωρού σας. Καθώς ταΐζετε το μωρό σας, το σώμα σας προσαρμόζεται για να έχετε τη σωστή ποσότητα.

Φροντίστε να φροντίζετε τον εαυτό σας αυτό το διάστημα. Μπορεί να πεινάτε και να διψάτε περισσότερο κατά τη διάρκεια του άλματος της ανάπτυξης του μωρού σας, γι’ αυτό ακούστε το σώμα σας και τρώτε καλά.

Μην ξεχνάτε να αφήνετε τους αγαπημένους σας να βοηθήσουν. Μπορούν να φτιάξουν δείπνο για εσάς, να αλλάξουν πάνες και πολλά άλλα.

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Recent Stories