Θηλασμός πόνος στη θηλή

Θηλασμός και πόνος στις θηλές.

Τελικά ο θηλασμός πρέπει να είναι επώδυνος ή όχι;

Ο θηλασμός δεν είναι πάντα εύκολος και αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες δεν είστε μόνες. Στην πραγματικότητα, μια αμερικανική μελέτη έδειξε οτι το 92% των γυναικών που θηλάζουν θα αντιμετωπίσει προκλήσεις θηλασμού κατά την τρίτη ημέρα.  Το μωρό σας ξαφνικά θα έχει ανάγκη να τρώει κάθε δύο με τρεις ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι το πρόβλημα μπορεί να επιδεινωθεί γρήγορα, με μερικές οι μαμάδες που βρίσκουν τις θηλές τους ανοίγουν, αιμορραγούν ή παρουσιάζουν φουσκάλες.

Είναι πολύ σπάνιο να ακούσουμε γυναίκες οι οποίες δεν πόνεσαν το πρώτο καιρό που θήλαζαν. Μπορεί οι θηλές μας να ξέρουν ποια είναι η “δουλειά” τους και να είναι φτιαγμένες για να ταϊζουν το αγαπημένο σας νεογέννητο, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι απο την μια μέρα στην άλλη μπορούν να συνηθίσουν αυτή τη διαδικασία.

Πότε σταματάει να πονάει ο θηλασμός;

Είναι μια περίοδος των πρώτων ημερών , ας τη πούμε περίοδος σκληραγώγησης , όπου μια μικρή ευαισθησία θεωρείται φυσιολογική. Ο πόνος αυτός είναι φυσιολογικός όσο δεν θα σας φτάνει σε σημείο να πονάτε τόσο ώστε να μην θέλετε να θηλάσετε.

Τα καλά νέα είναι πως αν είστε νέα μανούλα και είναι οι πρώτες μέρες που θηλάζετε το μωράκι σας, να ξέρετε πως ο πόνος αυτός θα φύγει αρκετά γρήγορα, εντός λίγων ημερών. Οι θηλές σας σύντομα συνηθίσουν τους συχνούς απαιτητικούς θηλασμούς και μετά απο λίγο καιρό δεν θα νιώθετε καν πόνο. Το μόνο αίσθημα που μπορεί να νιώθετε είναι σαν ένα μικρό κάψιμο στις θηλές κατά τον θηλασμό όταν το γάλα αρχίσει να κατεβαίνει. Συνήθως εντός των πρώτων 2 λεπτών που θηλάζετε.

Βεβαιωθείτε πάντα οτι το μωρό σας κάνει καλή πρόσφυση στο στήθος και ότι η στάση θηλασμού σας είναι σωστή. Αν έχετε αμφιβολία, δοκιμάστε να αλλάξετε σε μια πιο αναπαυτική στάση. Μια λανθασμένη πρόσφυση στον μαστό μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στις θηλές, οι οποίοι με τη σειρά τους εκτός απο πόνο μπορεί να καταλήξουν σε μαστίτιδα.

 

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Facebook

Recent Stories