Rooming in

Rooming in τι είναι;

Tα τελευταία ακούμε όλο και πιο συχνά να εφαρμόζεται αυτή η νέα μέθοδος που επιτρέπει στη νέα μαμά να είναι μαζί με το νεογέννητο μωράκι της στο ίδιο δωμάτιο όλες τις ώρες. Η μέθοδος Rooming in σημαίνει να έχεις το μωρό μαζί σου στο δωμάτιο μετά τη γέννηση, ενώ ταυτόχρονα αναρρώνεις απο τη γέννα. Με τον τρόπο αυτό τόσο η μαμά όσο και το μωρό έχετε τη δυνατότητα να γνωριστείτε και να συνδεθείτε από την πρώτη στιγμή!

Κατά τη μέθοδο αυτή το μωράκι σας φεύγει απο δίπλα σας μόνο όταν χρειάζεται αλλαγή και όταν χρειάζεται να εξεταστεί απο τον παιδίατρο.  Το να έχετε το μωρό αποκλειστικά μόνες σας μπορεί να φαντάζει βουνό, ειδικά αν είστε για πρώτη φορά μαμά. Μην αγχώνεστε όμως! Στο Rooming in μπορείτε πάντα να καλείτε τις μαίες του τμήματος να σας βοηθάνε και εννοείται πως αν χρειάζεστε κάτι ή θέλετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, πάλι μπορείτε να δώσετε το νεογέννητο μωράκι σας να σας το φυλάξουν και να το προσέξουν.

Σε περίπτωση που επιλέξετε να κάνετε αυτή τη μέθοδο, να γνωρίζετε οτι θα σας βάλουν σε αντίστοιχο δωμάτιο με άλλες μανούλες που έχουν επιλέξει επίσης να κάνουν τη μέθοδο.

Rooming in κόστος;

Η υπηρεσία Rooming In παρέχεται απο όλα τα ιδιωτικά μαιευτήρια. Rooming In Ρέα , Rooming In Μητέρα , Rooming In Γένεσις , Rooming In Ιασώ , Rooming In Ιασώ Θεσσαλονίκη. Το κόστος του Rooming in είναι ΔΩΡΕΑΝ.  Επίσης καλό είναι να γωρίζεται πως αν γεννήσετε σε δημόσιο μαιευτήριο, ούτως η άλλως συνηθίζεται να έχει η μαμά το μωρό μαζί της συνέχεια και δεν συνηθίζεται όπως στα ιδιωτικά η μαμά και το μωρό να είναι σε διαφορετικά δωμάτια.

Rooming in ωφέλη

Τα οφέλη του Rooming in είναι

  • η επαφή δέρμα με δέρμα (skin to skin)
  • η καθιέρωση του θηλασμού ( Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η UNICEF τονίζουν τη σημασία της συνδιαμονής του βρέφους με τη μητέρα του στο 7ο από τα Δέκα Βήματα για τον επιτυχή μητρικό θηλασμό.)
  • η απόκτηση μεγαλύτερης αυτοπεποίθησης σχετικά με τη φροντίδα και την περιποίηση του μωρού.

Με τη μέθοδο rooming in, η μανούλα μαθαίνει να διαβάζει και να κατανοεί το μωράκι της αν νυστάζει ή πεινάει, κάτι που μέχρι να πάρει εξιτήριο απο το μαιευτήριο θα έχει εξασκήσει σε μεγάλο βαθμό. Ενώ μεταξύ άλλων θα μαθαίνει πώς να κρατάει το μωρό της, πώς να το κάνει μπάνιο, πώς να το θηλάζει , πως να το ηρεμεί, πώς να το αλλάζει και γενικότερα παίρνει μια πιο πλήρη εικόνα για τη βρεφική φροντίδα.

Επίσης με το να έχει μια μανούλα το μωρό μαζί της όλο το 24ωρο της δίνει τη δυνατότητα να δεθεί πολύ πιο γρήγορα με το μωρό της. Η επαφή δέρμα με δέρμα έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλά οφέλη, όπως στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και του καρδιακού ρυθμού του μωρού, καθώς και στην προώθηση του θηλασμού. Επίσης έχει αποδειχθεί πως όταν μια μαμά ακουμπά το νεογέννητο μωρό της στο δέρμα της, μπορεί να μειώσει τα συναισθήματα κατάθλιψης ή στρες και να αυξήσει τα συναισθήματα ευεξίας, ανεξάρτητα από το αν επιθυμεί να θηλάσεις ή όχι.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

Facebook

Recent Stories